Hvad betyder Tarifmodel 3.0 for mig?

 

Den 1. juli 2024 indfører Netselskabet Elværk en ny tarifmodel, Tarifmodel 3.0.

Det betyder, at du kan spare på din elregning, hvis du kan flytte dele af dit strømforbrug til de timer, hvor elnettet er mindst belastet.

 

Hvad er en tarif?

Tariffer er den pris, som du betaler til dit elnetselskab for at få transporteret den strøm, du bruger.

Prisen afspejler blandt andet udgifterne til vedligehold og udbygning af elnettet.

Hvad er formålet den nye tarifmodel?

Den nye tarifmodel skal sprede strømforbruget mere jævnt ud over døgnets 24 timer, så vi bedre kan udnytte kapaciteten i vores eksisterende elnet. Derfor deler vi døgnet ind i tre nye lastperioder:

  • Lavlast fra 0:00-6:00
  • Højlast fra kl. 6:00-17:00 og igen fra kl. 21:00-24:00
  • Spidslast fra kl. 17:00-21:00.

Det betyder, at det bliver dyrere at bruge strøm i spidslastperioden mellem kl. 17-21, mens det bliver billigere på andre tidspunkter af døgnet. Det giver dig mulighed for at spare på din elregning, hvis du kan flytte dele af dit strømforbrug til de timer, hvor elnettet er mindst belastet.

 

Lastperioder for privat forbrugere 

Se vores priser

Nye vaner skal bane vejen for en grøn fremtid

Den grønne omstilling betyder, at vores elforbrug stiger markant. Der skal blandt andet oplades flere elbiler, og flere huse skal opvarmes med varmepumper, hvilket sætter store krav til elnettet.

Hvis vores elnet skal kunne imødekomme den stigende efterspørgsel, vil det kræve endnu større investeringer, end hvad der er planlagt i forvejen. Hvis vi kan fordele belastningen på elnettet mere jævnt hen over døgnet, vil vi kunne udskyde behovet for udbygning af elnettet til gavn for os alle.

Flyt dit forbrug og spar på elregningen

Med Tarifmodel 3.0 kan du spare penge på din elregning og samtidig bidrage til den grønne omstilling. Det kræver blot, at du er villig til at flytte dit strømforbrug til de timer, hvor elnettet er mindst belastet.

Vi forstår, at du ikke kan flytte hele dit forbrug til lavlastperioder. Her er nogle forslag til, hvordan du kan flytte dele af dit forbrug til andre tidspunkter på døgnet:

Tarifmodel